Hverdagen i Børnehuset Tumlestuen

Jeg bor i et gammelt nyrenoveret hus med et stort legeværelse, stue og bryggers hvor vi er når vi er indenfor. Udenfor har jeg en stor have med legehus, gynger, trampolin rutsjebane, sandkasse, diverse køretøjer og en masse andet.

Jeg er delvist økologisk. Vi får frugt og brød/boller/knækbrød til formiddag og eftermiddag. Til frokost får vi rugbrød med forskelligt pålæg og grønsager, evt. varm mad. Jeg vægter sund og spændende mad, med frugt og grønt ift. årstiderne.

Jeg gør meget ud af at det bliver en tryg og harmonisk hverdag, for jeres barn og at hvert barn føler sig set og hørt, og at børnene føler sig som en del af fællesskabet. Vi har hver dag mulighed for at komme ud og opleve naturen, da jeg bor tæt på mange ting og vi kan kører.

Jeg vil med leg og en tryg hverdag gøre mit allerbedste til, at jeres børn/barn udvikler sig til et selvstændigt og nysgerrigt lille menneske, som har masser af energi og lyst til og se mere af verden, også når de skal videre til børnehaven.

Jeg bruger tid på at lære børnene ting, som jeg mener er vigtigt, at børn kan. Det være sig at behandle ting, mennesker og dyr ordentligt og venligt, selv at tage jakke og sko på, færdes i naturen med respekt, spise pænt, holde bordskik, løse mindre konflikter selv og rydde op efter sig selv.

Når børnene hjælper til med oprydningen, borddækningen mv. giver det små succes oplevelser, og de er for mig en vigtig ting i hverdagen.

Vi har en stor lukket have, hvor der er plads til at udforske og lege. Det kan være vi er på jagt efter mariehøns, eller, kører på trehjulet cykel eller leger i sandkassen. Det kan også være vi laver en madpakke og tager på tur, det er kun fantasien der sætter grænserne.

På en regnfuld dag kan vi hygge indenfor. Eller gå ud og hoppe i vandpytter.

Jeg har arbejdet meget med motorik og bevægelse i mine praktikker og det vil også være en del af hverdagen i form af sang og bevægelse.

Jeg vægter forældre samarbejde rigtig højt og regner derfor med at respekt og ærlighed går begge veje. Jeg har naturligvis tavshedspligt angående jeres barn og jer som forældre.

Er der problemer eller bekymringer med hensyn til barnets udvikling, forventer jeg I taler med mig om det, og jeg vil selvfølgelig gøre det samme.

Det er altid et 100% røgfrit miljø jeres barn vil være i.

I er altid velkommen til at komme indenfor, og se børnene lege og få en snak med mig.

 

 

 

Aktiviteter

Jeg vil lave forskellige aktiviteter med børnene i forhold til det enkelte barns alder og udvikling.

Sang og musik bliver en del af hverdagen, da det er en dejlig måde at være sammen på. Der skabes gode relationer børnene og jeg imellem, derudover fremmer det børnenes sproglige udvikling.

Jeg har også meget fokus på dialogisk læsning da det også styrker barnets sproglige udvikling. Jeg har lært en masse om det på kurset leg med sprog.

Jeg ser motorik og sansning som et vigtigt element i børns udvikling og er meget optaget af dette i hverdagen. Bevægelse og leg er barnets redskab til at sanse verden. Det er vigtigt at børn kan sanse og opleve sin egen krop, det gør at barnet har det godt med sig selv, både fysisk, psykisk og socialt.

Jeg vil derudover gå ture med børnene i lokalområdet eller ud og lege i vores store have som har gynger, sandkasse, legehus, flisebelagt terrasse til at cykle på samt en masse andet. Det kommer an på vejret og de enkelte børn, hvor længe vi er ude.

Jeg vil derudover køre ud på tur til legepladser, skov, strand, andre børnepassere mm.

Jeg vil også prioriterer at lave kreative aktiviteter med børnene, hvor de kan udfolde sig og samtidig træne deres finmotorik mm. Her tænker jeg årstidernes gang, traditioner som jul, påske osv., men jeg giver også plads til impulsive ideer, og følger børnenes interesser.